Welke accessoires heeft een sigarenliefhebber absoluut nodig?

In de 70-er Jaren kwam Stanwell Tabak bracht de gedenkwaardige slogan op de markt: “Drie dingen die een man nodig heeft: Vuur – Pijp – Stanwell”
Dit kunnen wij tevens aanraden voor elke sigarenliefhebber die niet teveel waarde hecht aan alle beschikbare gadgets. In het begin heeft man enkel nodig: Vuur – Knipper -Sigaar.
De meeste mensen hebben altijd al wel een aansteker thuis. Goedkope, wegwerpaansteker worden vaak al snel heel heet, waardoor u uw vingers kunt verbranden. Voor het aansteken van een sigaar kan dit een probleem opleveren, omdat deze, in tegenstelling tot een sigaar, er vaak langer dan een minuut overdoet om correct op te steken.

Kwaliteitaanstekers, zoals gemaakt door S.T. Dupont, kennen dit problem niet en kunnen langdurig worden gebruikt. Speciale jet flame aanstekers voor sigaren zijn vandaag de dag al beschikbaar tegen zeer redelijke prijzen en hebben het voordeel van een sterke, laser vlam, welke een sigaar snel en correct kan aansteken, in welke weersomstandigheden dan ook. Als extra, kennen vele sigarenaanstekers tevens een geintegreerde sigaren stamper/ punch, waardoor de beginnende roker uistekend is uitgerust met de aankoop van slechts 1 accessoire. De vlam van een jet aansteker kent vaak een veel hogere temperatuur dan enig andere aansteker of lucifers, echter dient u de sigaar boven het blauwe gedeelte van de vlam te houden, waarbij u elk contact met de vlam dient te vermijden om oververhitting van uw sigaar te voorkomen.

Als alternatief kunnen sigaren tevens worden aangestoken met lange lucifers of cederhouten dunne houtjes, welke vaak in een doos sigaren wordt bijgesloten. Deze kunnen ook apart aangeschaft worden De geur van het brandende cederhout voegt vaak weer toe aan het genot van het roken van een sigaar, dit geldt zowel voor de beginnende als de meer ervaren sigarenroker.
Indien uw aansteker geen geintegreerde knipper kent, dan heeft wellicht een sigarenknipper nodig. Simpele uitgaves zijn al tegen een kleine prijs verkrijgbaar. Idealiter dient u een model met dubbele messen aan te schaffen. De kwaliteit van de messen bepaald hoe scherp u uw sigaar kunt knippen.

Indien u besluit om uw sigaren niet binnen een aantal dagen na aankoop op te roken, dan raden wij u aan om eens te kijken naar de aanschaf van een humidor. Zie tevens Welke humidor wij aanraden voor de beginnende sigarenroker?.
Met in achtneming van de hierboven genoemde zaken is een beginner goed uitgerust. Gedurende de tijd, wanneer uw liefde voor de sigaren groeit, kunt u uw rookgereedschap verder uitbreiden: een asbak voor sigaren, C55&&>sigarenhoes en een elektronisch luchtbevochtigingssysteem.

Hoe stel ik de humidor in?


Hoe beïnvloedt een glazen deksel de...