Cohiba humidors Montecristo, Habanos

Cohiba humidors Montecristo, Habanos

Habanos SA is de drijvende kracht achter alle zeer gewilde Cubaanse sigaren van vandaag. Als aanvulling op het allerbeste van de Cubaanse merken, biedt Habanos SA humidors die zich richten op de iconische beelden, de esthetische aantrekkingskracht en de blijvende erfenis van de premium sigaren. Van deze legendarische rookwaar zijn Cohiba en Montecristo oppermachtig.

Cohiba
Cohiba is de standaard geworden waarmee alle premium sigaren worden beoordeeld. Voor sigarenrokers en veel niet-rokers is de naam Cohiba het ultieme in kwaliteit en status gaan suggereren. Elke Cohiba humidor is doordrenkt met dit onmiskenbare karakter en geschiedenis van 's werelds meest toonaangevende sigarenmerk.


De opkomst van Cohiba
Hoewel Cohiba de koning van alle Cubaanse sigaren is, is het merk een relatieve nieuwkomer in de Cubaanse sigarenwereld. Veel Cubaanse merken vinden hun oorsprong tot ver in de 19e eeuw, terwijl Cohiba werd geboren uit de chaotische jaren zestig.

Er zijn veel legendes over de oorsprong van Cohiba-sigaren, maar het meest populaire verhaal vertelt hoe een van de lijfwachten van de Cubaanse dictator Fidel Castro Castro hem een sigaar van een plaatselijke sigarenmaker gaf. De mix van tabakken was zo in de ban van Castro dat hij de beste sigarenmeesters van Cuba samenbracht om de sigaren te produceren als zijn persoonlijke blend.

Om de kwaliteit van de sigaren beter te kunnen garanderen, verplaatste Castro de productie naar een herenhuis dat een sigarenfabriek werd in Havana, de nu legendarische El Laguito-fabriek. Alle beste tabakken van Cuba werden naar de fabriek gestuurd, waar een droomteam van sigarenrollers Castro's exclusieve rookwaren maakte die de naam Cohiba zouden dragen. Het woord 'Cohiba' is een woord dat is afgeleid van de Taino-taal van de inheemse Arawak-bevolking van Cuba om de bundel bladeren te beschrijven die ze door de neus inhaleerden en die zouden evolueren tot wat we nu kennen als een moderne sigaar.

De eerste Cohiba-sigaren verschenen in 1966 en werden al snel het visitekaartje van Fidel Castro, uitgereikt aan Cubaanse VIPS en buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders. Het nieuws over de indrukwekkende sigaren verspreidde zich snel en het merk Cohiba werd formeel geïntroduceerd in 1968. Door de officiële internationale uitgave van Cohiba-sigaren in 1982 was Cohiba al het meest gerenommeerde sigarenmerk ter wereld geworden, een status die het nog steeds heeft.

Cohiba Humidors

Met zo'n kleurrijk verleden is het niet meer dan normaal dat er bijpassende humidors zijn. U kunt dit geweldige sigarenmerk ten aller tijden vieren met een humidor, die de iconische Cohiba-kleuren en design omarmt en met hetzelfde prachtige detail dat de legendarische sigaren zo begeerd heeft gemaakt bij verzamelaars van over de hele wereld.


Elke humidor heeft een luxe buitenkant en elegant verfijnde binnenruimtes die sigaren de optimale rustplaats bieden, waardoor kostbare rookwaar altijd constant bevochtigd blijft en klaar staat voor uw plezier. Bekijk HumidorDiscount's selectie van Cohiba humidors voor meer informatie over het perfecte thuis voor uw favoriete sigaren.

Montecristo
Hoewel Cohiba misschien wel het meest bekende merk is, zou geen enkele discussie over Cubaanse sigaren compleet zijn zonder Montecristo. Het eerbiedwaardige merk Montecristo is sinds de eerste dag favoriet bij sigarenkenners en biedt een verfijnde kwaliteit die vandaag de dag ongeëvenaard is in de wereld. Elke Montecristo humidor weerspiegelt dit uitzonderlijke karakter, dat diep geworteld is in het legendarische verleden van het merk.


Het verhaal van Montecristo
Montecristo-sigaren ontstonden in 1935 toen de Cubaanse ondernemer Alonso Menéndez besloot dat zijn recentelijk verworven sigarenbedrijf een nieuwe sigarenlijn nodig had die bekendheid zou verwerven vanwege zijn kwaliteit en karakter. Met een nieuwe sigaar op zijn plaats, was alles wat nodig was een opvallende naam.

Volgens de legende was het 17e-eeuwse verhaal The Count of Monte Cristo van Alexandre Dumas een favoriet van de sigarenrollers van de fabriek, die luisterden naar boeken, poëzie en nieuwsartikelen die hen werden voorgelezen door de officiële lezers van de fabriek, ook wel lectoren genoemd. Menéndez hield van de naam van het boek en werd geïnspireerd om de naam in te korten tot gewoon Montecristo, in de overtuiging dat het nog steeds zou resoneren met het publiek.

Zoals Menéndez had voorspeld, waren Montecristo-sigaren meteen een hit en worden ze sindsdien beschouwd als een van de meest gerespecteerde merken ter wereld. Verfijnd, elegant en doordrenkt met een vleugje van Dumas' stoere held, Montecristo is de sigaar van de ultieme connaisseur.

Montecristo Humidors
Met een illustere geschiedenis die wordt ondersteund door de voortdurende aanbidding van connaisseurs overal, is Montecristo de ideale keuze voor diegenen die een ingetogen benadering waarderen in plaats van gewaagd of flitsend. Montecristo humidors bieden een hoogwaardige constructie en mooi afgewerkte details.Montecristo humidors zijn gekleed in prachtige kleurenschema's die vaak het uiterlijk van Montecristo sigarenkistjes nabootsen. Van het direct herkenbare geel van de klassieke Montecristo-humidor tot smaakvolle meerkleurencombinaties en natuurlijke houtafwerkingen, Montecristo-humidors zullen een stijlvol en zeer verfijnd thuis bieden voor uw sigaren, dat zeker uw trots en vreugde zal zijn.

Andere Habanos Humidors
Naast de prestigieuze merken Cohiba en Montecristo, omvat het aanbod van Habanos SA een prachtige verscheidenheid aan andere sigaren en accessoires van wereldklasse. Van favorieten Romeo y Julieta en Trinidad tot de legendarische H. Upmann, Partagas, Hoyo de Monterrey en meer, Habanos SA humidors zullen iedereen laten zien dat u een sigarenliefhebber bent.


Elk van de vakkundig vervaardigde humidors heeft prachtige buitenontwerpen en binnenruimtes, ideaal voor het bewaren van uw meest dierbare sigaren. Van hoogglanslakken tot met de hand gepolijste scharnieren en voering van Spaans ceder, deze humidors leveren een onberispelijke kwaliteit en stijl.

De humidors van Habanos
Met een collectie humidors die de nostalgie van Cuba's gouden tijdperk van sigaren combineren met de precisie en verfijning van moderne ontwerpen en materialen, bieden Cohiba, Montecristo en de andere humidors van het merk Habanos de beste manier om uw liefde voor de beste sigaren ter wereld te vieren.


Alle prijzen zijn inclusief BTW.. Gratis verzending vanaf € 99,00 . Voor een bestelling onder de € 99,00 gelden extra verzendkosten . Strikeout-prijzen zijn adviesprijzen.