S.T. Dupont

S.T. Dupont

In de wereld van sigarenaanstekers en accessoires is de enige naam die synoniem wordt gebruikt met luxe, meer dan welke andere dan ook, S.T. Dupont. De naam Dupont garandeert de hoogste kwaliteit en zorgt ervoor dat de sigarenervaring doordrenkt is met ongeëvenaarde weelde en stijl. Dit geldt vooral voor S.T. Dupont's lijn van exquise sigarenhumidors.


De opkomst van Dupont
De erfenis van Dupont begint echt met een man die voorbestemd is voor grootsheid: Simon Tissot Dupont. S.T. Dupont, zoals hij tegenwoordig beter bekend is, kwam voort uit zijn dienst als hoffotograaf van Napoleon III om een ​​bedrijf op te richten dat paardenkoetsen bouwde voor de Parijse elite. Een brand verwoestte zijn bedrijf in 1872, maar het stelde Dupont in staat zich te concentreren op een ander van zijn inspanningen, namelijk luxe lederwaren.


Aan het begin van de 20e eeuw waren Duponts leren koffers, aktetassen, boekentassen, portefeuilles, portemonnees en andere fijn vervaardigde lederen producten de eerste keuze onder de hogere regionen van de Franse samenleving. De S.T. De legende van Dupont was echt begonnen.

Simon T. Dupont droeg het bedrijf in 1919 over aan zijn zonen, André en Lucien, die het bedrijf door zijn gouden eeuw zouden leiden. De zonen namen de buitengewone stap om de werkplaatsen van Dupont van Parijs te verhuizen naar het voorouderlijk huis van de familie, Faverges, genesteld in een alpiene vallei nabij het meer van Annecy ten zuiden van het meer van Genève.

In 1929 sloten de zonen een partnerschap met een andere legendarische Franse firma, Cartier, waardoor Dupont-producten op de Amerikaanse markt konden worden verkocht. Deze nieuwe wereldwijde bekendheid, gecombineerd met de beurscrash van 1929, gaf Dupont de kans om nog verder te verschuiven naar de hoogste niveaus van elite-klanten. Dit opende uiteindelijk de deur naar een noodlottige speciale order die het gezicht van S.T. Dupont voor altijd zou veranderen.

De maharadja van Patiala bestelde 100 S.T. Dupont handtassen met speciaal ontworpen gelakte versieringen. Toch deed de Maharadja ook een hoogst uniek verzoek om 100 bijpassende aanstekers. Hoewel Dupont geen aansteker maakte, ging het Dupont-team de uitdaging aan om wat werd beschouwd als de eerste ultra-luxe zakaansteker op benzine te creëren.


Terwijl de jaren na de Tweede Wereldoorlog een neergang zouden zien in de lederwarenhandel van Dupont, groeide de populariteit van Dupont-aanstekers om het ultieme symbool van klasse en onderscheid te worden. De focus verschuift naar aanstekers en uiteindelijk andere rookaccessoires, S.T. Dupont werd de maatstaf voor alle luxe rookartikelen, een titel die het tot op de dag van vandaag behoudt.

S.T. Dupont humidors
Terwijl S.T. Dupont misschien het best bekend is om zijn aanstekers, waaronder de iconische Ligne 2 en zijn onmiskenbare "cling", S.T. Dupont-sigarenhumidors hebben ook een reputatie opgebouwd voor luxe en kwaliteit. De humidors zijn zeer gewild bij veeleisende sigarenkenners over de hele wereld en hebben een norm gesteld die andere humidormakers zelden bereiken.


Het Dupont-team heeft zich gecommitteerd aan het creëren van de allerbeste humidors door de verleiding te vermijden om een ​​uitgebreide catalogus van verschillende stijlen aan te bieden. Het team heeft veeleer een bewuste poging gedaan om zich te concentreren op slechts een paar ontwerpen tegelijk, om ervoor te zorgen dat elk de hoogste normen bereikt op het gebied van vakmanschap en functionaliteit.

Bekend om hun oogverblindende lakeffecten, S.T. Dupont humidors voegen een luxe flair toe aan elke kamer of kantoor. Hoewel het uiterlijk en de grootte van het kernaanbod in de loop van de tijd kunnen veranderen, is de voortreffelijke constructie en luxe stijl oneindig. Hier zijn enkele van de favorieten aller tijden uit het populairste assortiment van 75 sigaren:

Sunburst

Als er een S.T. Dupont-humidor vlaggenschip is, dan is het de Sunburst-serie. Deze prachtige cederhouten humidors zijn voorzien van het aloude proces van het aanbrengen van meerdere lagen natuurlijke lak in verschillende tinten om een ​​opvallend "sunburst"-effect te bereiken. Deze humidors zijn verkrijgbaar in Goudbruin met geelgouden accenten of in Blauw met palladiumaccenten die passen bij S.T. Dupont's populaire aanstekers van hetzelfde ontwerp.

Firehead

Geïnspireerd door de vorm van een vlam, creëren de symbolische driehoekige ontwerpen van de Firehead-serie een unieke driedimensionale visuele ervaring, in tegenstelling tot elke andere humidor. Elke humidor is gemaakt van mahonie met een rijk gestructureerd zwart lakontwerp dat prachtig past bij S.T. Dupont's aanstekers, zoals de zwart gelakte en met palladium bedekte S.T. Dupont Ligne 2 Pointe de Feu.

Croco Dandy

De Croco Dandy is een andere unieke creatie van de ambachtslieden van Dupont die hun beheersing van natuurlijk lakontwerp aantoont. Deze opvallende humidor is voorzien van laklagen die een gestileerde bruine en zwarte krokodillenhuidafwerking vormen. De eindeloze aantrekkingskracht van de humidor-look zal hem zeker tot het middelpunt van elke kamer of kantoor maken.

Ligne 2

Aangezien de Ligne 2 een van de meest iconische aanstekers aller tijden is, is het niet meer dan normaal dat er een Ligne 2 humidor moet zijn. Elke humidor in de Ligne 2 is een klassieke creatie met daarop het allerbeste fineer en accenten die doen denken aan die van de Ligne 2 aanstekers.

Ongeacht de uiterlijke stijl van een S.T. Dupont humidor, elk zal een voortreffelijk thuis voor sigaren bieden. De ambachtslieden van Dupont zijn trots op de precieze details die nodig zijn om het interieur van elke humidor perfect geschikt te maken voor het bewaren van sigaren. Elke S.T. Dupont-humidor is bekleed met Spaanse ceder en biedt een overvloed aan andere robuuste eigenschappen.


Elk van deze extra functies helpt om S.T. Dupont humidors een winnende keuze voor de serieuze sigarenliefhebber:

 • Spaans ceder interieur
 • Inclusief kristalbevochtigingssysteem
 • Hygrometer
 • Verdeler(s)
 • Zwaar uitgevoerde scharnieren


  De luchtbevochtigers van Dupont zorgen voor een betrouwbare luchtvochtigheidsregeling, zodat u meer tijd kunt besteden aan het genieten van uw dag en u zich minder zorgen hoeft te maken over de staat van uw gewaardeerde sigarencollectie. Dupont bevat een hygrometer bij elke humidor, ofwel een klassieke analoge of digitale hygrometer. Bekijk de details voor elke humidor om erachter te komen welke stijl is inbegrepen. Het tijdloze ontwerp van S.T. Dupont humidors betekent ook dat het gemakkelijk is om luchtbevochtigers en hygrometers te upgraden.

  Een erfenis in luxe
  Van typische aficionado-favorieten tot fabelachtig weelderige speciale edities, S.T. Dupont biedt de meest exquise sigarenhumidors die vandaag beschikbaar zijn. Of u nu de voorkeur geeft aan een meer traditioneel ontwerp, of u wilt een duik nemen met iets provocatiever, u zult zeker uw ideaal vinden in een S.T. Dupont-humidor.

Alle prijzen zijn inclusief BTW.. Gratis verzending vanaf € 99,00 . Voor een bestelling onder de € 99,00 gelden extra verzendkosten . Strikeout-prijzen zijn adviesprijzen.