Colibri

Colibri

Colibri staat al sinds 1928 in de voorste gelederen van de aanstekerstechnologie en blijft aanstekers maken die een naadloze mengeling van stijl, functie en kwaliteit bieden. Voor de ruimste keuze aan butaan aanstekers en accessoires is Colibri de ultieme bron.

[P]https://www.humidordiscount.com/c/483-category_atch_inner/colibri.jpg[/P]

Het Colibri Verhaal

Colibri begon in 1928 toen de in Duitsland geboren broers Julius en Benno Lowenthal de in Zwitserland gemaakte Colibri Original ontwierpen. Deze allereerste halfautomatische aansteker verbeterde de efficiëntie van het ontsteken met vuursteentje sterk. Innovatieve aanstekers en het gebruik van luxueuze materialen zoals goud en parelmoer hielpen Colibri een favoriete keuze voor de verfijnde rokers van Europa te worden.

De gebroeders Lowenthal verplaatsten de activiteiten van hun geboortestad Frankfurt naar Londen, Engeland, waar het bedrijf in 1933 opnieuw als Colibri Lighters Ltd. werd gelanceerd. De volautomatische Colibri Monopol aansteker met versnellingssysteem werd in 1935 onthuld. Nog een primeur in de industrie, ze garandeerden dat de aansteker 100 keer achter elkaar zou ontbranden - een verbazingwekkend aantal, in die tijd.

Nu de reputatie van het merk al stevig gevestigd was en het bedrijf van Duitsland naar Engeland verhuisde, wist Colibri helaas niet aan de gevolgen van de oorlog te ontkomen. Tijdens een Duitse luchtaanval in 1940 werden de pakhuizen van Colibri vernietigd. Dit zette Colibri aan tot het maken van een aansteker, speciaal voor Geallieerde soldaten. Het resultaat was een andere iconische creatie, de Colibri Stormgard, die de troepen, terwijl ze in het veld waren, een betrouwbare vlammenbron bood.

Julius Lowenthal's zoon Jack kwam in 1952 voltijd in het bedrijf werken en gaf het startschot voor een nieuw tijdperk in het aanstekerontwerp. Vele vernieuwingen volgden, waaronder de in 1962 geïntroduceerde piëzo-elektrische ontsteking die een ware revolutie in de aanstekerindustrie betekende. Dit betekende de eerste keer dat aanstekers een vlam zonder vuursteen of batterij konden afgeven.

De Colibri legende groeide in de loop van de jaren 1970 met een reeks andere spraakmakende creaties. Colibri kreeg de eer voor het gouden pistool dat gemaakt werd van een sigarettenetui, manchetknoop, schrijfpen en een Colibri Moletric 88 aansteker voor de James Bond thriller The Man with the Golden Gun uit 1974 met in de hoofdrollen Roger Moore en Christopher Lee. Colibri introduceerde ook een van de eerste aanstekers met aanraaksensor, de voorloper van een andere Colibri innovatie, de straalsensor aansteker.

Jack Lowenthal's zoon David kwam aan boord en hielp Colibri in de jaren 1980 het aanbod met Zwitserse horloges, fijnschrijvende pennen, sigarenknippers, humidors en meer uit te breiden. Deze diversiteit in het assortiment hielp Colibri om tijdens de sigarenboom van de jaren '90 zijn positie als een van de wereldleiders in sigarenaanstekers en -accessoires te versterken.

Colibri begon het jaar 2000 met de introductie van aanstekers met dubbele en driedubbele vlammen, en van een volledig assortiment precisiesigarenknippers, allemaal ontworpen voor een nieuwe generatie sigarenrokers. Colibri blijft vernieuwende, functionele, stijlvolle en verfijnde aanstekers en accessoires, voor de moderne liefhebbers van vandaag, aan bieden.

Colibri Aanstekers

Colibri biedt een breed scala aan aanstekerstijlen waaruit u kunt kiezen. Elk type brengt een unieke reeks kwaliteiten naar de aansteekervaring. Neem dus even de tijd om een paar punten te overwegen om u te helpen de juiste aansteker voor uzelf te kiezen.

Vuursteen of piëzo-elektrische ontsteking
Met het omslaan van een deksel en het rollen van een vuursteenwiel zijn vuursteenaanstekers geweldig voor wie een klassieke flair wil brengen in het aansteken van sigaren. Vuursteenaanstekers bieden bijna altijd zachte vlammen, hoewel Colibri in het verleden geëxperimenteerd heeft met jetaanstekers met vuursteenwieltje. Vuursteenaanstekers hebben de neiging wat meer slijtage aan te kunnen dan hun piëzo-elektrische tegenhangers, maar toch zal de vuursteen af en toe vervangen en schoongemaakt moeten worden.

Als het op veelzijdigheid en gebruiksgemak aankomt, zijn piëzo-elektrische aanstekers fantastische opties. De precisie piëzo-elektrische aanstekers van Colibri maken een eind aan de noodzaak van vuursteentjes en creëren, met een enkele druk van de duim, een vlam. Met piëzo-elektrische aanstekers met straalvlam kunt u snel, gemakkelijk en zonder veel gedoe sigaren binnen of buiten aansteken. Wilt u het geraffineerde uiterlijk van een vuursteenaansteker met de kracht van een jet vlam, kijk dan eens naar de Colibri Voyager Metallic White sigarenaansteker.

Zachte vlam of jet vlam
Colibri biedt mooie voorbeelden van aanstekers met vuursteenwielontsteking en traditionele zachte vlammen, maar de populairste van Colibri's sigarenaanstekers zijn voorzien van jet flame technologie. Terwijl puristen ooit alleen de elegantie van een zachte vlam prefereerden, hebben steeds meer sigarenliefhebbers de voordelen van aanstekers met een jet vlam ontdekt.Niet alleen biedt deze toortsachtige vlam weerstand tegen de wind, maar hij levert ook een meer gerichte vlam die de sigaren sneller aansteekt. Een nadeel van aanstekers met een jet flame is echter dat ze sneller door de brandstof heen kunnen branden. Ter vergelijking: een zachte vlam is zuiniger met brandstof en perfect geschikt voor als er buiten geen wind te trotseren is, of voor gebruik binnenshuis. Maar indien u vooral buiten van uw sigaren geniet en het brandstofverbruik van minimaal belang is, dan is een Colibri jet flame een ideale optie.

Aantal vlammen

Colibri biedt verschillende configuraties van jet flame ontstekingssystemen. Aanstekers met een enkele jetvlam zijn de klassieke doe-het-zelf aanstekers, welke een strakke uitstraling hebben en die ideaal voor elke gelegenheid is. De Colibri Eclipse is daar een mooi eigentijds voorbeeld van.

Aanstekers met dubbele straalvlammen maken het aansteken van sigaren tot een preciezere oefening. Merk alleen dus wel op dat hoe meer vlammen, hoe meer brandstof verbruikt wordt. Het is dus altijd goed om een extra blikje butaan bij de hand te hebben. Aanstekers met drie straalvlammen, zoals de populaire Colibri Enterprise, geven nog meer gerichte aansteekmogelijkheden.

Andere kenmerken
U kunt daarbij tevens het beste op de grootte en het gevoel van de aansteker in de hand letten. Sigarenaanstekers zijn vaak groter dan gewone sigarettenaanstekers, dit om een betere grip bij het aansteken van sigaren en om plaats aan meerdere vlamconfiguraties of ingebouwde sigarenknippers te bieden. Punch-style knippers zijn het meest gebruikelijk om in Colibri's sigarenaanstekers ingebouwd te worden. Dus, zelfs wanneer u een andere knipper heeft die u verkiest, heeft u altijd een reserve bij de hand.

Reken op Colibri

Colibri is een go-to optie die keer op keer bewezen heeft dat ze de leider in het combineren van technologie, functionaliteit, en verscheidenheid aan stijlen met een goede algemene waarde is.


Alle prijzen zijn inclusief BTW.. Gratis verzending vanaf € 99,00 . Voor een bestelling onder de € 99,00 gelden extra verzendkosten . Strikeout-prijzen zijn adviesprijzen.