Filters
Actieve filters

Categorie

Aantal vlammen

Filters

Colibri

Colibri

Colibri staat al sinds 1928 in de voorste gelederen van de aanstekerstechnologie en blijft aanstekers maken die een naadloze mengeling bieden van stijl, functie, en kwaliteit. Voor de ruimste keuze aan butaan aanstekers en accessoires is Colibri de ultieme bron.

[P]https://www.humidordiscount.com/c/483-category_atch_inner/colibri.jpg[/P]

Het Colibri Verhaal

Colibri begon in 1928 toen de in Duitsland geboren broers Julius en Benno Lowenthal de in Zwitserland gemaakte Colibri Original ontwierpen. Deze allereerste halfautomatische aansteker verbeterde de efficiëntie van het ontsteken met vuursteentje sterk. Innovatieve aanstekers en het gebruik van luxueuze materialen zoals goud en parelmoer hielpen Colibri een favoriete keuze te worden voor de verfijnde rokers van Europa.

De gebroeders Lowenthal verplaatsten de activiteiten van hun geboortestad Frankfurt naar Londen, Engeland, waar het bedrijf in 1933 opnieuw werd gelanceerd als Colibri Lighters Ltd. De volautomatische Colibri Monopol aansteker met versnellingssysteem werd in 1935 onthuld. Nog een primeur in de industrie, ze garandeerden dat de aansteker 100 keer achter elkaar zou ontbranden - een verbazingwekkend aantal, in die tijd.

Nu de reputatie van het merk al stevig gevestigd was en het bedrijf van Duitsland naar Engeland verhuisde, wist Colibri helaas niet aan de gevolgen van de oorlog te ontkomen. Tijdens een Duitse luchtaanval in 1940 werden de pakhuizen van Colibri vernietigd. Dit zette Colibri aan tot het maken van een aansteker, speciaal voor Geallieerde soldaten. Het resultaat was een andere iconische creatie, de Colibri Stormgard, die de troepen een betrouwbare vlammenbron bood terwijl ze in het veld waren.

Julius Lowenthal's zoon Jack kwam in 1952 voltijds in het bedrijf werken en gaf het startschot voor een nieuw tijdperk in het aanstekerontwerp. Vele vernieuwingen volgden, waaronder de in 1962 geïntroduceerde piëzo-elektrische ontsteking die een ware revolutie in de aanstekerindustrie betekende. Dit betekende de eerste keer dat aanstekers vlam konden afgeven zonder vuursteen of batterij.

De Colibri legende groeide in de loop van de jaren 1970 met een reeks andere spraakmakende creaties. Colibri kreeg de eer voor het gouden pistool dat gemaakt werd van een sigarettenetui, manchetknoop, schrijfpen en een Colibri Moletric 88 aansteker voor de James Bond thriller The Man with the Golden Gun uit 1974 met in de hoofdrollen Roger Moore en Christopher Lee. Colibri introduceerde ook een van de eerste aanstekers met aanraaksensor, de voorloper van een andere Colibri innovatie, de straalsensor aansteker.

Jack Lowenthal's zoon David kwam aan boord en hielp Colibri in de jaren 1980 het aanbod uit te breiden met Zwitserse horloges, fijnschrijvende pennen, sigarenknippers, humidors en meer. Deze diversiteit in het assortiment hielp Colibri om tijdens de sigarenboom van de jaren '90 zijn positie te versterken als een van de wereldleiders in sigarenaanstekers en -accessoires.

Colibri begon de jaren 2000 met de introductie van aanstekers met dubbele en driedubbele vlammen, en van een volledig assortiment precisiesigarenknippers, allemaal ontworpen voor een nieuwe generatie sigarenrokers. Colibri blijft vernieuwende, functionele, stijlvolle en verfijnde aanstekers en accessoires aanbieden voor de moderne liefhebbers van vandaag.

Colibri Aanstekers

Colibri biedt een breed scala aan aanstekerstijlen waaruit je kunt kiezen. Elk type brengt een unieke reeks kwaliteiten naar de sigarenaansteker ervaring. Neem dus even de tijd om een paar punten te overwegen om je te helpen de juiste aansteker voor je te kiezen.

Vuursteen of piëzo-elektrische ontsteking
Met het omslaan van een deksel en het rollen van een vuursteenwiel zijn vuursteenaanstekers geweldig voor wie een klassieke flair wil brengen in het aansteken van sigaren. Vuursteenaanstekers bieden bijna altijd zachte vlammen, hoewel Colibri in het verleden geëxperimenteerd heeft met jetaanstekers met vuursteenwieltje. Vuursteenaanstekers hebben de neiging wat meer slijtage aan te kunnen dan hun piëzo-elektrische tegenhangers, maar toch moet af en toe de vuursteen vervangen en schoongemaakt worden.

Als het op veelzijdigheid en gebruiksgemak aankomt, zijn piëzo-elektrische aanstekers fantastische opties. De precisie piëzo-elektrische aanstekers van Colibri maken een eind aan de noodzaak van vuursteentjes en creëren een vlam met een enkele druk van de duim. Met piëzo-elektrische aanstekers met straalvlam kun je snel, gemakkelijk en zonder veel gedoe sigaren binnen of buiten aansteken. Wil je het geraffineerde uiterlijk van een vuursteenaansteker met de kracht van een jet vlam, kijk dan eens naar de Colibri Voyager Metallic White sigarenaansteker.

Zachte vlam of jet vlam
Colibri biedt mooie voorbeelden van aanstekers met vuursteenwielontsteking en traditionele zachte vlammen, maar de populairste van Colibri's sigarenaanstekers zijn voorzien van jet flame technologie. Terwijl puristen ooit alleen de elegantie van een zachte vlam prefereerden, hebben steeds meer sigarenliefhebbers de voordelen van aanstekers met een jet vlam ontdekt.Niet alleen biedt deze toortsachtige vlam weerstand tegen de wind, maar hij levert ook een meer gerichte vlam die de sigaren sneller aansteekt. Een nadeel van aanstekers met een jet flame is echter dat ze sneller door de brandstof heen kunnen branden. Ter vergelijking: een zachte vlam is zuiniger met brandstof en perfect geschikt voor als er buiten geen wind te trotseren is, of voor gebruik binnenshuis. Maar als je vooral buiten van sigaren geniet en het brandstofverbruik is van minimaal belang, dan is een Colibri jet flame een ideale optie.

Aantal vlammen

Colibri biedt verschillende configuraties van jet flame ontstekingssystemen. Aanstekers met een enkele jetvlam zijn de klassieke doe-het-zelf aanstekers die een strakke uitstraling hebben die ideaal is voor elke gelegenheid. De Colibri Eclipse is daar een mooi eigentijds voorbeeld van.

Aanstekers met dubbele straalvlammen maken het aansteken van sigaren tot een preciezere oefening. Merk alleen op dat hoe meer vlammen, hoe meer brandstof verbruikt wordt. Het is dus altijd goed om een extra blikje butaan bij de hand te hebben. Aanstekers met drie straalvlammen, zoals de populaire Colibri Enterprise, geven nog meer gerichte aansteekmogelijkheden.

Andere kenmerken
Je kunt ook het beste letten op de grootte en het gevoel van de aansteker in de hand. Sigarenaanstekers zijn vaak groter dan gewone sigarettenaanstekers om een betere grip te bieden bij het aansteken van sigaren en plaats te bieden aan meerdere vlamconfiguraties of ingebouwde sigarenknippers. Punch-style knippers zijn het meest gebruikelijk om in Colibri's sigarenaanstekers ingebouwd te worden. Dus, zelfs als je een andere knipper hebt die je verkiest, heb je altijd een reserve bij de hand.

Reken op Colibri

Colibri is een go-to optie die keer op keer bewezen heeft dat ze de leider is in het combineren van aanstekerstechnologie, functionaliteit, en verscheidenheid aan stijlen met een goede algemene waarde.

Alle prijzen zijn inclusief BTW.. Gratis verzending vanaf € 137,61 . Voor een bestelling onder de € 137,61 gelden extra verzendkosten . Strikeout-prijzen zijn adviesprijzen.