Luchtbevochtigers & hygrometers

Luchtbevochtigers & hygrometers

Een goed bevochtigingssysteem en hygrometer zijn essentieel om uw sigaren in optimale conditie te houden en klaar om van te genieten. Luchtbevochtigers variëren van eenvoudige luchtbevochtigers met spons tot elektronische systemen. Hygrometers zijn eveneens beschikbaar in traditionele analoge en digitale modellen. Weet u niet zeker welke de juiste is voor uw humidor? Geen zorgen, daarom zijn we hier!

Waarom is een luchtbevochtiger nodig?
Premium-sigaren moeten idealiter worden bewaard op een relatieve luchtvochtigheid van ongeveer 65% tot 72%. Als de luchtvochtigheid te laag is, zal de sigaar heet en bitter branden. De tabak kan ook broos worden en barsten. Als de luchtvochtigheid te hoog is, kan de sigaar ongelijkmatig branden of moeilijk blijven branden. Te vochtige tabak kan ook opzwellen en uit elkaar splijten en schimmel ontwikkelen. Het bewaren van sigaren op een iets lagere relatieve luchtvochtigheid is ideaal voor het verouderingsproces, omdat hierdoor het karakter van de tabak kan evolueren zonder dat u u zorgen hoeft te maken over de schadelijke effecten van overbevochtiging. Sigarenluchtbevochtigers vervullen dus de belangrijke taak om een ​​constant vochtigheidsniveau te handhaven, zodat u van uw sigaren kunt genieten in de exacte staat die de sigarenmakers hebben bedoeld.

Hoe werkt een luchtbevochtiger?
Hoewel verschillende soorten luchtbevochtigers een verscheidenheid aan ontwerpen en materialen gebruiken, werken alle luchtbevochtigers voornamelijk op dezelfde manier. Een luchtbevochtiger heeft een manier om water vast te houden, meestal in de vorm van een reservoir of een vochtvasthoudend materiaal, zoals een spons. Hierdoor kan het apparaat vocht uit de omgeving toevoegen en soms zelfs verwijderen om een ​​juiste luchtvochtigheid te behouden.

Soorten luchtbevochtigers
Er zijn verschillende stijlen, vormen en maten luchtbevochtigers beschikbaar, dus u zult er zeker een vinden die aan uw bevochtigingsbehoeften voldoet. Hoewel er veel soorten bevochtigingsapparaten zijn waaruit u kunt kiezen, kunnen luchtbevochtigers over het algemeen worden onderverdeeld in twee categorieën: passief of actief.

Passieve luchtbevochtigers voegen alleen de vochtigheid in de sigarenruimte toe of balanceren deze. Deze luchtbevochtigers zijn eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken en zijn populair in desktop- en reishumidors. Op schuim gebaseerde luchtbevochtigers en wegwerpbevochtigingspakketten zijn voorbeelden van veelgebruikte passieve luchtbevochtigers. High-tech, zelfregulerende eenheden op basis van acrylpolymeer fleece, zoals adorini's luxe premium luchtbevochtiger bieden superieure passieve vochtigheidsregeling.


Andere, meer uitgebreide luchtbevochtigers werken elektronisch en zorgen voor een robuustere vochtigheidsregeling. Deze actieve bevochtigingsapparaten produceren niet alleen de nodige luchtvochtigheid, ze kunnen deze ook bijhouden, regelmatig meten en indien nodig meer vocht aan de atmosfeer toevoegen. Sommige hiervan maken ook gebruik van gemotoriseerde ventilatoren of vernevelingssystemen om het vocht gelijkmatig over de sigarenopslageenheid te verdelen. Elektronische luchtbevochtigers worden het meest gebruikt voor grotere kaststijlen of inloophumidors.

De juiste luchtbevochtiger kiezen
Bij het selecteren van een luchtbevochtiger voor uw humidor, zijn er een paar punten waar u rekening mee moet houden:

Grootte van opslagruimte
Hoe groot is uw humidor? Wat is het maximale aantal sigaren dat erin past? U wilt ervoor zorgen dat het bevochtigingsapparaat is geoptimaliseerd voor de specifieke ruimte, zodat uw sigaren in de ideale omgeving worden bewaard.

Grootte en vorm van luchtbevochtiger
Heeft uw humidor een speciale ruimte voor luchtbevochtigers? Zo ja, welke maat of vorm van de luchtbevochtiger is dan nodig? Hoewel de meeste humidors voldoende ruimte bieden om zowat elk type luchtbevochtiger te plaatsen, zijn sommige ontworpen voor specifieke maten of vormen. U wilt er dus zeker van zijn dat de luchtbevochtiger past.

Onderhoudsniveau
Elk type luchtbevochtiger heeft enig onderhoud nodig, waarbij meestal gedestilleerd water aan de unit wordt toegevoegd, samen met een speciale antibacteriële luchtbevochtigeroplossing, zoals adorini's Humidifier Liquid. Hoe vaak u het apparaat moet bijvullen, wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder de grootte van het bevochtigingsapparaat, hoe vaak u de humidor opent en sluit, het gemiddelde aantal sigaren dat in de humidor wordt bewaard en zelfs atmosferische omstandigheden buiten de humidor.

Actief of passief
Hoewel passieve luchtbevochtigers gebruiksvriendelijk en relatief betaalbaar zijn, kunnen ze behoorlijk wat regelmatige zorg nodig hebben. Actieve luchtbevochtigers hebben daarentegen meestal minder onderhoud nodig, waarbij sommige duurdere units meerdere maanden werken zonder dat ze hoeven te worden bijgevuld. Maar de mogelijke nadelen van actieve, elektronische luchtbevochtigers zijn dat ze over het algemeen duurder zijn en vaak meer waardevolle humidorruimte in beslag nemen of dat er een netsnoer buiten de humidor moet worden aangesloten.

Terwijl u HumidorDiscount's diverse reeks luchtbevochtigers verkent, ontdekt u cruciale informatie op de pagina van elk product om u verder te helpen bij uw zoektocht. U kunt in één oogopslag de afmetingen van het apparaat zien, het aantal sigaren dat het apparaat kan herbergen en zelfs het soort materiaal dat bij de constructie is gebruikt, zodat u gemakkelijk de juiste voor u kunt vinden en uw sigaar kunt pakken opslagervaring naar het volgende niveau.

Hygrometers
Hygrometers zijn handige apparaten die de relatieve luchtvochtigheid meten, waardoor u een beter idee krijgt van hoe goed een luchtbevochtiger werkt. Hoewel de sigaren zelf u uiteindelijk zullen vertellen of ze op de juiste luchtvochtigheid zijn gehouden, maken hygrometers het veel gemakkelijker om die luchtvochtigheidsniveaus in één oogopslag te kennen, wat u gemoedsrust biedt. Er zijn veel verschillende soorten hygrometers die in verschillende maten en afwerkingen verkrijgbaar zijn. Alle hygrometers kunnen echter worden onderverdeeld in twee verschillende typen: analoog en digitaal.

Analoge hygrometersAnaloge apparaten hebben meestal de klassieke ronde vorm met een genummerde wijzerplaat die de huidige relatieve vochtigheid laat zien. Dit zijn de meest voorkomende soorten hygrometers die in humidors worden aangetroffen en kunnen looks bieden die variëren van klassieke ouderwetse stijl tot meer eigentijdse ontwerpen. Ongeacht hoe ze verschijnen, analoge hygrometers zijn een van de drie typen:

Metalen veerhygrometers: deze hygrometers zijn voorzien van een metalen veer die beweegt als reactie op de luchtvochtigheid. Dit zijn de minst dure en minst nauwkeurige type hygrometers.

Natuurlijke haarhygrometers: deze apparaten zijn nauwkeuriger dan lente-hygrometers en maken gebruik van een natuurlijk haar dat uitzet of intrekt bij veranderingen in vochtigheid. De haar beweegt op zijn beurt de naald op de wijzerplaat en toont u de huidige luchtvochtigheid. Dit type hygrometer heeft regelmatig onderhoud en kalibratie nodig, waardoor het niet ideaal is voor sigarenhumidors.

Hygrometers van synthetisch haar: deze apparaten werken op dezelfde manier als hun tegenhangers voor natuurlijk haar, behalve dat het haar bestaat uit synthetisch materiaal dat weinig of geen onderhoud nodig heeft. De beste synthetische haarhygrometers zijn precisie-haarhygrometers van Duitse makelij, speciaal ontworpen voor de hoge luchtvochtigheid die nodig is voor sigarenhumidors. Velen zijn voorgekalibreerd, zoals de populaire adorini haar Humidor Hygrometer, dus ze zijn direct klaar voor gebruik.

Digitale hygrometersDigitale apparaten bieden een gemakkelijker afleesbare display en kunnen u zelfs de huidige temperatuur en relatieve vochtigheid laten zien. Digitale hygrometers hoeven ook niet te worden gekalibreerd. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn digitale eenheden niet noodzakelijk nauwkeuriger dan analoge hygrometers, aangezien zelfs de beste elektronische apparaten +/- 2% kunnen afwijken. Digitale apparaten die zijn geoptimaliseerd voor sigarenhumidors of niveaus van meer dan 65% luchtvochtigheid, zoals adorini's digitale compacte hygrometer, zullen de beste algehele nauwkeurigheid leveren.

Gepersonaliseerde vochtigheidsregeling
Ongeacht de grootte of stijl van de humidor waarin u uw sigarencollectie wilt opbergen, er is een luchtbevochtiger en hygrometer die ideaal zijn voor uw sigarenopslagruimte. Begin dus uw zoektocht naar luchtbevochtigers en hygrometers en personaliseer uw humidor vandaag nog.

Alle prijzen zijn inclusief BTW.. Gratis verzending vanaf € 99,00 . Voor een bestelling onder de € 99,00 gelden extra verzendkosten . Strikeout-prijzen zijn adviesprijzen.