Hoe beïnvloedt een glazen deksel de humidor?

In een restaurant en/ of bar gebruikt men vaak een humidor met een glazen deksel. Wat zijn de voor- en nadelen hiervan?

Allereerst is het voordeel dat de klant in de humidor kan kijken en een sigaar kan kiezen alvorens de humidor wordt opengemaakt. Dit voorkomt grote fluctuaties van de luchtvochtigheid in de humidor, omdat de duur dat de humidor open is aanzienlijk korter is dan wanneer de klant nog een keuze moet maken na het openen van het deksel. Het andere voordeel van een glazen deksel is dat, in de meeste gevallen, u de hygrometer in de humidor kunt lezen zonder dat u hiervoor de humidor dient te openen.

U geniet dezelfde voordelen indien u besluit om voor uzelf een humidor aan te schaffen met een glazen deksel. Dit is zeer handig indien u uw sigarencollectie aan uw familie en/ of vrienden wilt tonen, zonder de humidor hiervoor te hoeven openen.

De humidor met een glazen deksel kent het nadeel van lichtinval. Indien de sigaren op regelmatige basis worden geconsumeerd en dus vernieuwd, dan vormt dit geen probleem voor de kwaliteit van uw sigaren. Het dient voorkomen te worden dat een humidor wordt blootgesteld aan direct zonlicht, helemaal in het geval van een humidor met een glazen deksel.

Welke accessoires heeft een...


Kan ik mijn sigaren in plastic zakken...