Heb ik een humidor nodig die de temperatuur in de gaten houdt? Is een temperatuurschommeling in de humidor schadelijk voor mijn sigaren?

De controle op de temperatuur is enkel alleen mogelijk bij de grote(re) humidors, gezien de technologie hiervoor ruimte inneemt. Deze technologie is veelal enkel interessant voor de grote(re) sigarenkasten. Vergelijk het met de aanschaf van een koelkast speciaal voor wijn. Zij dienen de temperatuur voor rode en witte wijn onafhankelijk te kunnen reguleren, maar houden daarbij vaak weer geen rekening met het luchtvochtigheidsniveau. Iets wat wel weer van belang is bij de opslag van sigaren. De uitdaging bij het controleren van de temperatuur in de sigarenkasten is de interactie tussen de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid.

Hebben de fluctuaties in temperatuur invloed op de consistentie van de sigaren?

Zoals we al eerder, ergens anders, hebben aangegeven, is de relatieve luchtvochtigheid in de humidor het meest belangrijke aspect. Fluctuaties tusen de 68 en 75% vormen geen enkel probleem. Vanuit een fysiek standpunt gezien, kunnen sigaren het beste de gewenste 12-14% intern vochtniveau het beste behouden bij een temperatuur van tussen de 16 en 28 graden celsius. Binnen dit spectrum blijft het vochtniveau statisch en wordt niet door de lucht opgenomen. Dit zijn temperaturen waar veel binnenruimtes aan voldoen. In acht nemende dat de humidor niet wordt blootgesteld aan extremen, zoals bijvoorbeeld direct zonlicht, zorgt ervoor dat het redelijk goed te doen is om de luchtvochtigheid in de humidor te behouden.

Voor de lange termijnopslag is het aan te bevelen om de sigaren op een lagere temperaturen, 16 tot 22 graden celsius, te bewaren. Zo kunnen de aroma's van de sigaren langzamer worden afgegeven en ontwikkeld. Kleine afwijkingen op deze temperatuur zullen hierop geen invloed hebben. In onze webwinkel treft u tevens sigarenkasten met volledige klimaatcontrole aan .

Welke humidor wordt aanbevolen voor...


Waar kun je het beste een humidor...