Wat is een reishumidor?

Reishumidors zijn de ideale oplossing om uw geliefde sigaren mee te nemen en ze de best mogelijke zorg te geven, waar u ook naar toe gaat. Zij functioneren op dezelfde manier als de klassieke humidors. Voordat u overgaat tot een aankoop is het goed uzelf af te vragen 'Hoe lang ga ik normaliter op reis en hoeveel sigaren wil ik meenemen tijdens deze reis?' Voor dagtochtjes zijn de metalen buizenveelal voldoende, echter voor weekendtrips of vakanties is het aan te raden om over te gaan tot de aankoop van een reishumidor.

Er zijn twee punten die de aandacht hierbij verdienen:

1. Vochtregulatie is vaak een grotere uitdaging bij de kleinere reishumidors, gezien er veelal minder ruimte is voor de lucht in de humidor om te circuleren. Idealiter dienen de sigaren niet direct in contact te komen met de uitlaatpunten van de luchtbevochtiger. Reishumidors die aan de binnenkant bekleed zijn met Spaans Cederhout hebben als voordeel dat deze wanden dienen als vochtbuffer en zo helpen bij het uitbalanceren van het luchtvochtigheidsniveau in de humidor. Indien de reishumidor niet gebruikt is voor langere tijd, is het aan te raden om de humidor eerst aan de binnenkant af te nemen met een vochtige doek, om zo de vochtniveau van het hout te herstellen.

2. Elke beweging in de humidor dient gelimiteerd te worden, anders kunnen de sigaren permanente schade oplopen. In veel reishumidors worden de sigaren gescheiden gehouden door tussenkomst van schuimscheiders, die zo eventuele schade door beweging kunnen elimineren.

Reishumidors met een stevige, plastic buitenkant, zoals de populaire Cigar Caddy, zijn zeer bestendige tegen beweging en stoten en beschermen uw sigaren zeer goed. Daarbij is het aan te raden om een reishumidor te kopen met een binnenkant van Spaans Cederhout, voor het optimaal houden van het vochtniveau.

Waar kun je het beste een humidor...


Wat zijn de meeste bekende...