Hoe stel ik de humidor in?

Begin met het afnemen van de binnenwanden en lades van de humidor met een schone, vochtige doek. Spaans Cederhout neemt vocht op en handelt als een zogenaamde vochtbuffer, het natmaken van het hout met een doek zorgt ervoor dat het hout niet het vocht uit de sigaren gaat opnemen, waardoor uw sigaren droog worden. Het is zeer aan te raden om hiervoor gedestilleerd water te gebruiken, zodat er geen kalkaanslag in of op uw humidor kan ontstaan.

Vervolgens dient de luchtbevochtiger gevuld te worden met gedestilleerd water of, als alternatief, met een speciale vloeistof voor uw luchtbevochtiger, zoals die van de Adorini humidors. Plaats de gevulde luchtbevochtiger in de humidor en sluit het deksel.

Het gebruik van gedestilleerd water als een luchtbevochtigingsvloeistof helpt bij het bacterievrij houden van de humidor en voorkomt dat de sponsen verstopt raken. Speciale luchtbevochtigingsvloeistoffenhebben gedestilleerd water veelal als hoofdingredient, maar hebben daarbij tevens nog een geurloze, antibacteriele vloeistof toegevoegd.

Een Elektronisch Luchtbevochtigingssysteem versnelt de initiele luchtbevochtiging van de humidor, daarbij blijft het vocht toevoegen wanneer dit nodig is. Conventionele luchtbevochtigingssystemen hebben vaak een aantal dagen nodig om de juiste luchtvochtigheidsgraad te bereiken. Om dit proces te versnellen kunt u tevens een glas water, gevuld met gedestilleerd water, in de humidor plaatsen, totdat deze de juiste luchtvochtigheid heeft bereikt en daarbij de binnenwanden voldoende vocht hebben opgenomen. Dit is vaak handig bij een grotere humidor.

Na al dit dient, indien nodig, de hygrometer te worden gekalibreerd. De volgende video toont hoe u het beste uw humidor kunt installeren.

Heeft een humidor speciale aandacht...


Welke accessoires heeft een...