Hoe weet ik of een sigaar goed is bewaard?

Het roken van de sigaar levert uiteindelijk het bewijs of hoe de sigaar is opgeslagen geweest, maar er zijn een aantal zaken die dit vooraf wellicht ook al duidelijk kunnen maken. Indien de sigaren niet zijn blootgesteld aan voldoende luchtvochtigheid, dan zal de wikkel veelal beschadigd raken.

Variaties in de kleuren van de wikkel kunnen ook een indicatie zijn dat sigaren blootgesteld zijn geweest aan direct zonlicht. Het is de bijbehorende fluctuaties in temperatuur en luchtvochtigheid die de smaak van de sigaar negatief zullen beinvloeden en niet de kleur van de wikkel zelf.

Sigarenliefhebbers kunnen een droge sigaar al herkennen door het indrukken van de wikkel. Indien de sigaar ooit droog was, maar weer tot leven is gebracht in de humidor, dan zal dit enkel pas naar voren komen in de smaak wanneer deze gerookt wordt.

Net zoals bij andere problemen die zich voor kunnen doen (zoals bij een tabakskever invasie, bevelen wij u aan om uw sigaren enkel te kopen bij een erkend verkooppunt (online of in een winkel), zodat u zeker weet dat uw sigaren op de juiste wijze zijn opgeslagen geweest.

Waar moet ik op letten bij het kopen...


Wat zijn de voordelen van het rijpen...