Dien ik de cellofaanwikkel van een sigaar te verwijderen?

Deze vraag doet vaak veel stof opwaaien op rokersforums. Maar allereerst, waarom worden sigaren in cellofaan verpakt?
Deze trend is jaren terug ooit eens in de US en buiten Cuba begonnen, vandaag de dag gebruiken bijna alle fabrikanten cellofaan. De Amerikanen, bekend om hun zakelijkheid, geven er de voorkeur aan om hun sigaar in de winkel op te halen, in hun binnenzak te steken en later die dag op de golfbaan of op een terras ergens op te roken. De delicate wikkel van de sigaar staat deze wijze van transport en omgang vaak niet toe, waardoor de sigaar snel beschadigd. Door de sigaar in cellofaan te verpakken voorkom je dit probleem.

Zelfs de sigarenverkopers hebben hier geen eenduidige mening over. Het positieve aan een wikkel van cellofaan is dat het hygienisch is en het beschermt de sigaar zelf. Veel kopers voelen graag even aan een sigaar voordat ze overgaan tot een aankoop. Aan de andere kant gaat een verpakking van cellofaan in tegen de voorkeuren van de sigarenliefhebbers, simpelweg omdat een sigaar er minder aantrekkelijk uitziet.

Een cellofaan verpakking heeft invloed op de rijping van een sigaar. Het cellofaan laat overigens wel vocht door, van en naar de sigaar, het rijpingsproces is hierdoor dus langzamer dan een sigaar zonder een verpakking van cellofaan. Bij het opslaan van de sigaren in uw humidor kunt het cellofaan gerust verwijderen, helemaal wanneer u van plan bent de sigaren in de naaste toekomst te consumeren. Het ziet er immers gewoon beter uit in uw humidor.

Indien u een doos sigaren gekocht heeft en u wenst deze graag voor langere tijd op te slaan, verwijder dan het cellofaan van de sigaar.

Dienen de sigaren in de humidor...


Hoe lang duurt het voordat een sigaar...