Hoe kan ik de tabakskever voorkomen?

Indien u een sigaarkever ziet, dan is het te laat! Maar kunt u deze voorkomen? Wat zijn de tekens?

U vindt wellicht een kleine larve in uw humidor. Wellicht ziet u een poederachtig stof op uw sigaren of in de humidor zelf, dit zijn keveruitwerpselen. Het kan zijn dat de kevers de humidor uitvliegen, wanneer u deze opent. En u zult kleine gaatjes vinden in de wikkels van uw sigaren, dit zijn de plekken waar de kever zichzelf een weg uit heeft gevonden nadat deze uit het ei zijn gekomen. In deze gevallen is het te laat, gezien veel sigaren al van binnenuit zijn opgegeten. Het eitje is waarschijnlijk al aanwezig geweest op het blad, wanneer deze werd gerold. Onderweg naar volwassenheid eet en eet en eet de larve. Het duurt ongeveer 120 dagen voordat een ei zich ontwikkeld tot een vliegende kever.

U zult alle geinfecteerde sigaren moeten weggooien. Daarna dient u de humidor zeer zorgvuldig schoon te maken. Niet geinfecteerde sigaren kunnen nog steeds eitjes bevatten en dienen in de vriezer geplaatst te worden.

Sigarenfabrikanten hebben voor langere tijd hun sigaren ontsmet na productie. Dit helpt niet bij de bestrijding van de larve, zij zullen enkel bezwijken wanneer de sigaren voor enkele dagen on de 12 graden celsius wordt bewaard. Dit is de reden waarom veel importeurs hun sigaren invriezen voordat deze aan de verkooppunten worden geleverd. Indien u een keverinvasie aantreft of wanneer u bang bent dat u wellicht een souvenir heeft meegenomen uit het buitenland, dan kunt u thuis hetzelfde doen. Zorg ervoor dat de sigaren goed verpakt zijn, om te voorkomen dat de smaken zich wellicht mengen met andere dingen in uw koelkast of vriezer. Nadat de sigaren voor een aantal dagen koel opgeslagen zijn geweest dient u heel voorzichtig te zijn met het verwijderen van de extra verpakking om te voorkomen dat de wikkel van de sigaar zelf beschadigd raakt.

In de onderstaande video verteld de Chief Editor van het Cigar Aficionado Magazine over de keveraanval in zijn eigen humidor.

De beste optie is om sigaren te kopen bij een gerenomeerde dealer. Souvenirs uit bijvoorbeeld Cuba kennen een hoger risico op een keveraanval.

Hoe oud zijn sigaren voordat ze in de...


Hoe lang dienen sigaren te rijpen?