Hoe oud zijn sigaren voordat ze in de winkel worden aangeboden?

Slechts een aantal sigarenfabrikaten vertellen de klant waar de sigaren zijn gemaakt. Cubaanse fabrikaten zijn de uitzondering hierop, zij geven, onder op de doos, aan wanneer de sigaren verpakt zijn (maand en jaar). Nadat de sigaren verpakt zijn kan het nog 4 maanden duren voordat de sigaren in de handen van de klant is, dit komt mede door de verscheping, ontvangst bij de importeur en de levering aan het verkooppunt.

De uitzondering daar gelaten, maar nog de fabrikanten, importeur of het verkooppunt is in staat om een sigaar voor onbepaalde tijd op te slaan. Voornamelijk om economische redenen, de prijs die op de doos wordt gezet bij verpakking is de prijs die de klant betaald.

Waar mogelijk dienen de premium sigaren voor tenminste 6 maanden na aankoop te worden opgeslagen in de humidor van de sigarenliefhebbr, zodat deze kunnen rijpen. De meeste premium sigaren bereiken hun topsmaak pas na Y40&&> twee tot vier jaar.

Zelfs wanneer de tabak voldoende
volwassen is geworden voorafgaand aan dat de sigaar gerold wordt, is de samensmelting van de smaken een belangrijke stap in de uiteindelijke smaak van de sigaar. De wachttijd die nodig, is om dit mogelijk te maken, is onderdeel van het gehele proces, waar wijnkenners maar al te bekend mee zijn. Bij wijn geldt, indien deze niet voldoende gerijpt is, zal de kenner aangeven dat de wijn niet te drinken is en verdwijnt de inhoud van de fles in de wasbak.

Wat zijn de voordelen van het rijpen...


Hoe kan ik de tabakskever voorkomen?