Prometheus

Prometheus

Onder leiding van oprichter Keith Park is Prometheus uitgegroeid tot een van de meest vertrouwde leveranciers van fijne humidors en accessoires in de sigarenindustrie. Met de nadruk op unieke stijl en kwaliteitsconstructie, biedt elk Prometheus-product een geheel eigen mystiek waardoor Prometheus een favoriet is geworden van sigarenliefhebbers over de hele wereld.

De naam
Het mythische verhaal van Prometheus heeft stand gehouden als een verhaal van volharding en streven. Vroege Griekse tradities uiteengezet door Hesiodus en Aeschylus vertellen over de heldhaftige Prometheus die vuur steelt van de machtige Zeus om het aan de mensheid te geven. Toen vuur de beschaving voortbracht, zou Prometheus op zijn beurt de eeuwige toorn van Zeus ondergaan.

De Prometheus-mythe heeft door de eeuwen heen de voorkeur gekregen van het vers van Goethe en Shelley, muziek van Beethoven en de artistieke vertolkingen van Michelangelo, Titiaan, Reubens en anderen. Misschien is het het gevoel van opoffering voor het welzijn van de mensheid dat als inspiratie dient. Deze compromisloze toewijding die door de geschiedenis heen tot de verbeelding sprak, vormt zeker de kern van elk Prometheus-merkproduct.Het Prometheus-verhaal
Prometheus kwam in 1992 op het toneel om de oude garde van fabrikanten die gespecialiseerd zijn in sigarenaanstekers en accessoires uit te dagen. Prometheus steeg snel in de gelederen en werd een van de meest vertrouwde bronnen voor stijlvolle, hoogwaardige sigaaraccessoires die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Toch begint het verhaal echt jaren eerder met een Koreaans aanstekersbedrijf, KGM.

De familie van Keith Park verhuisde in de jaren tachtig naar de Verenigde Staten en bouwde de naam KGM verder op. Begin jaren negentig werkte Park voor het familiebedrijf en hielp hij bij de lancering van een nieuwe lijn van hoogwaardige aanstekers en accessoires onder de naam Prometheus. Hoewel het aanvankelijke aanbod beperkt was in omvang en variëteit, trokken ze genoeg belangstelling van de sigarenindustrie om te garanderen dat Prometheus er was om te blijven.

Prometheus-humidors waren meteen een hit, en nogmaals, het leek erop dat de goede oude Prometheus geschenken aan de wereld schonk. Met dit succes direct uit de poort, besloot de familie Park collectief om Prometheus van KGM op te splitsen in een aparte entiteit. Nadat een akkoord was bereikt dat hem als CEO van Prometheus neerzette, hielp Keith Park het bedrijf steeds verder omhoog.

Tijdens deze stijging ging Park een langdurige samenwerking aan met Carlos Fuente, Jr., bekend van Arturo Fuente, die zou leiden tot een speciale editie van humidors en sigaren onder de naam God of Fire. Dit droeg verder bij aan het prestige van Prometheus en hielp het merk tot een van de meest gerespecteerde merken op de markt te maken. Nergens is de nu legendarische Prometheus-mix van vorm en functie duidelijker zichtbaar dan de lijn van exquise humidors van het merk.


De humidors
Prometheus humidors zijn misschien het best bekend om hun prachtige gelakte afwerkingen, luxe componenten en robuuste bevochtigingsregeling. Elk van deze eigenschappen is vergelijkbaar met die van elke andere high-end humidor en samen zorgen ze voor een aantrekkelijke, maar toch zeer efficiënte optie voor alle sigarenliefhebbers.


Elke Prometheus-humidor heeft een ongerept interieur van okoumé, een hout met bijna geen aroma dat sigaren kan aantasten, dat ook zorgt voor een extreem efficiënte vochtopname. De luchtvochtigheid wordt geregeld door de Prometheus Optima luchtbevochtiger in alle desktopmodellen. Dit apparaat maakt het bevochtigen van sigaren altijd supergemakkelijk. Gewoon een scheut gedestilleerd water en bevochtigingsoplossing en de luchtbevochtiger doet de rest.


Prometheus desktop humidors bevatten ook een Prometheus Hygro 3 digitale hygrometer. Deze compacte gadget meet de luchtvochtigheid tot op 3 procent, terwijl de temperatuur tot op 1 graad nauwkeurig wordt gemeten. Aanwezig zijn ook de datum en tijd met een alarmfunctie, zodat u kunt bijhouden wanneer het tijd is om de luchtbevochtiger te vullen. De Hygro 3 heeft een geheugenfunctie, zodat u de hoogte- en dieptepunten van zowel vochtigheid als temperatuur kunt controleren.


Elke humidor heeft ook extra grote, vernikkelde messing scharnieren voor een uitstekende open- en sluitactie. Deze elegante en toch zeer duurzame scharnieren geven kracht en een vleugje luxe aan het interieur van alle Prometheus humidors, van kleinere reismogelijkheden tot de weelderige Limited-Edition-serie.


Hoewel Prometheus-humidors in beperkte oplage zeer gewild zijn, biedt Prometheus verschillende lijnen van exquise, reguliere productie humidors, elk met hun eigen uiterlijk en kwaliteiten voor bijna elk decor.

De Platinum-serie
Het vlaggenschip van de Prometheus-line-up, deze prachtige creaties bevatten de zeldzaamste exotische fineren die zijn aangebracht door deskundige ambachtslieden in Frankrijk. De humidors met een capaciteit van 150 sigaren staan bekend om hun precieze lijnen en opvallende kleuren en afwerkingen. Macassar, Walnut Burl, Blue Sycamore, Yellow Sycamore en Carbon Fibre zijn legendarische favorieten.

De Milano-serie
Als de Platinum-serie het vlaggenschip is, dan is de Milano de sentimentele favoriet. Deze publiekstrekkers hebben een vergelijkbare look als humidors uit de Platinum-serie, maar zijn kleiner van formaat en met iets meer afgeronde randen. Twee beschikbare opties, een capaciteit van 50 counts en 100 counts, hebben een klassieke uitstraling die het een ideale keuze maakt voor bijna elk huis of kantoor. Verkrijgbaar in verschillende soorten fineer, met Macassar en Walnut als favoriete hoogtepunten.

De Octagon-serie
Voor degenen die willen afwijken van de klassieke humidorvorm, biedt Prometheus de aantrekkelijke Octagon-serie. Prachtig aflopende hoeken komen samen om een ​​achtzijdige knaller te vormen die een onmiddellijke upgrade geeft aan elk decor. Connaisseur-favorieten hebben een capaciteit van 50 sigaren en zijn verkrijgbaar in walnoot, rozenhout en de best verkochte Macassar.

Reisserie
Prometheus weet dat het niet altijd gaat om ontspannen met een goede sigaar thuis, dus bieden Keith Park en zijn team de voortreffelijke reisserie voor de liefhebber die veel onderweg is. Met een capaciteit van maximaal 10 sigaren zijn deze humidors voorzien van een ronde Prometheus Optima Travel luchtbevochtiger.

Een uniek kenmerk dat hier wordt aangeboden, zijn houten verdelers die op hun zij kunnen worden gedraaid en over de sigaren kunnen worden geplaatst om ze onderweg op hun plaats te houden. Bij elke humidor wordt een beschermend reisetui meegeleverd, zodat de wonderbaarlijk glanzende afwerking onberispelijk blijft, waar u ook heen gaat.

Prometheus niet geconsolideerd
Prometheus-humidors bieden onderscheidende stijlen, betrouwbare bevochtiging en algehele luxe die alle smaakniveaus moeten aanspreken. Er is geen prettiger moment dan in een Prometheus-humidor te reiken en een sigaar te selecteren om van te genieten terwijl u nadenkt over de erfenis van Prometheus, de gever van vuur.Alle prijzen zijn inclusief BTW.. Gratis verzending vanaf € 137,61 . Voor een bestelling onder de € 137,61 gelden extra verzendkosten . Strikeout-prijzen zijn adviesprijzen.